Sälja båt i Stockholm

Stockholm Marin

Vägen till en lyckad båtförsäljning

Oavsett vad du lämnar och vart det bär av guidar vi dig tryggt och säkert dig ända fram. Vägen till en riktigt lyckad båtförsäljning börjar hos oss. Vi hjälper dig med värdering och lämplig marknadsstrategi.
Se till att din båt blir en av de ca 250 sålda båtarna årligen. Under säsong har vi öppet 7 dagar i veckan på vår försäljningsbrygga på Bullandö Marina vilket är skärgårdens absolut bästa säljläge och ostkustens största marina! Under vintern så visar vi båtarna där de ligger på sina respektive vinterförvaringsplatser efter tidsbokning.

Vi hjälper dig som vill få mest utav din försäljning genom en process om 5 steg, helt utan startkostnader eller bindningstider.

Z

Steg 1 – Kontakt och faktainsamling

Vi  pratas vid  om den båt som du önskar få hjälp att sälja. Vi samlar in alla fakta om märke, årsmodell, motor, utrustning och ev. förbättringar samt vilket skick du skulle säga att båten är i. Använd gärna formuläret längst ned på sidan för en första kontakt.

Z

Steg 3 – Kontakt och faktainsamling

Du kommer med båten till vår försäljningsbrygga på Bullandö Marina . Viktigt är att när du kommer in med din båt skall den vara så ren och fräsch som det bara är möjligt, både in och utvändigt (man äter ju med ögonen!). Om båten behöver rekond eller andra åtgärder så kan vi erbjuda det till mycket förmåliga priser.  Vi går sedan igenom båten tillsammans för att kontrollera objektets alla funktioner samt tar en provtur. Avslutningsvis skapar vi ett förmedlingsavtal som vi går igenom och skriver under tillsammans.

Vi kan även hjälpa till att hämta din båt om så önskas.

Z

Steg 5 – Försäljning

Vid en försäljning upprättas ett försäljningsavtal där vi samlar in uppgifter om den köpande kunden och där denne sedan betalar in en handpenning. Båten skall i normala fall slutbetalas och hämtas från vår brygga inom ca 1 vecka. Båten avhämtas och levereras ut efter överenskommelse med köparen, i samband med detta genomför vi en gemensam genomgång av båten och går igenom dess funktioner.

Slututbetalning till dig som säljare sker inom 10 bankdagar från att båten är levererad.

Om din båt inte skulle bli såld eller om du ångrar dig så kostar det ingenting. Vi har inga startavgifter eller andra kostnader.

Z

Steg 2 – Uppgifter från båtägaren

Vi skickar över en utrustningslista (segelbåt) (motorbåt) som du fyller i och returnerar. Vi behöver också ha en kopia på ditt försäkringsbrev och även en kopia på en fångeshandling, som visar att båten är i din ägo. Vi kommer gemensamt fram till en prisbild som är realistisk att få ut på marknaden samt vilken provision vi tar för att sälja din båt.

Z

Steg 4 – Marknadsföring och visning

Härifrån sköter vi sedan allt! Från att skapa en fin annons och fota upp båten ordentligt till att publicera annonsen på de bästa svenska annonssajterna, SökbåtBlocket samt på vår egen hemsida. Vi marknadsför även båten internationellt via tex Scanboat samt DBA.dk vilket är Danmarks motsvarighet till Blocket. Men även Google samt Youtube är kanaler som ofta används. 

Men framför allt exponeras objektet dagligen för hundratals besökare på våra bryggor. Med de attraktiva läget vi har på vår brygga har potentiella köpare möjlighet att jämföra och hitta en båt som man kanske inte trodde var den båt man skulle välja från första början. Vi visar båten för spekulanter och tar om det är nära ett avslut en provtur.

Finansiering och försäkring gör det enklare

Det är många köpare som önskar hjälp med finansiering av sitt båtköp och man kan endast få ett båtlån med båten satt som säkerhet om man köper av en handlare. Vi erbjuder också alla båtköpare möjligheten att teckna förmånliga försäkringar i Atlantica, Alandia och Svedea vilka tecknas via oss innan båten lämnar bryggan.

Alexander Frödin
Alexander Frödin
2023-09-22
Bemötande i toppklass och ett väldigt proffsigt intryck! Ska du köpa eller sälja båt är det till Stockholm Marin du ska vända dig i första hand!
Lyxhustrun
Lyxhustrun
2023-07-22
Ska ni köpa båt? Ny el begagnad? Då kan vi varmt rekommendera er att åka hit. Du blir så trevligt bemött och får all hjälp du behöver. Uppstyrt och fint ordnat på bryggan med priser och info om båten. Alla är supertrevliga och känns väldigt genuina och mån om kundens bästa. Oavsett pris på båt. Man känner sig omhändertagen och i trygga händer. Snabba svar på våra frågor via mail och telefon vilket är värdefullt när man vill välja mellan båtar från olika marinor. Stort urval av begagnade båtar. Bästa vi varit på hittills. Vi slog till på en båt och dem fixar och justerar om något går sönder på båten vilket känns proffsigt. Fick även en skumpa vilket var jättetrevligt… Lycka till ni andra
Mathias Garstad
Mathias Garstad
2023-07-07
Köpte en Askeladden som de hade som inbytesbåt. Endel fel upptäcktes och åtgärdades direkt, de fel som upptäcktes/uppstod i efterhand kompenserades med mer än jag föreslog. Det kallar jag bra service! Trevliga och bra service inte bara under tan även efter affären!
Mattias Hermansson
Mattias Hermansson
2022-08-04
Lysande service, enkla att ha att göra med.
Conny Gyllenelg
Conny Gyllenelg
2022-08-02
Trevlig marina med vettiga priser på salubåtarna.
Daniel Lundell
Daniel Lundell
2022-07-06
If you want to buy a boat, this is the place to go to! Great service, support and fair deals.

Kontakta oss