Sälja båt

Sälja båt2020-03-18T13:53:26+01:00

Funderar du på att sälja din båt? Hör av dig till oss redan idag för att höra vad vi kan erbjuda just dig.

Nu är våren äntligen här och vi har redan sålt årets första 30 båtar. Båtarna börjar nu successivt att sjösättas och försäljningsbryggan börjar så sakta fyllas på.

Funderar du på att sälja din båt? Kontakta oss så hjälper vi dig! Det bästa är att påbörja en annonsering på våren innan sjösättningen då efterfrågan är stor.

Se till att din båt blir en av de sålda båtarna under -2020

Varför välja oss på Stockholm Marin? 2019 sålde vi över 225 båtar på Bullandö Marina, vilket är bland de flest i hela Sverige. Under säsong har vi öppet 7 dagar i veckan på vår försäljningsbrygga på Bullandö Marina vilket är skärgårdens absolut bästa säljläge och ostkustens största marina! Under våren så visar vi båtarna där de ligger på sina respektive vinterförvaringsplatser.

Att sälja sin båt skall vara enkelt, tryggt och säkert! Och vi tar hand om allt!

Vi hjälper dig som vill få mest utav din försäljning genom en process om 5 steg, helt utan startkostnader eller bindningstider.

 • Steg 1 – Kontakt och beskrivning

  Vi träffas eller pratar med varandra om den båt som du önskar få hjälp att sälja. Vi samlar in alla fakta om märke, årsmodell, motor, utrustning och ev. förbättringar samt vilket skick du skulle säga att båten är i. Använd gärna formuläret nedan för en första kontakt.

 • Steg 2 – Uppgifter från båtägaren

  Vi skickar över en utrustningslista (segelbåt) (motorbåt) som du fyller i och returnerar. Vi behöver också ha en kopia på ditt försäkringsbrev och även en kopia på en fångeshandling, som visar att båten är i din ägo. Vi kommer gemensamt fram till en prisbild som är realistisk att få ut på marknaden samt vilken provision vi tar för att sälja din båt.

 • Steg 3 – Lämna båten till oss

  Du kommer med båten till vår försäljningsbrygga på Bullandö Marina . Viktigt är att när du kommer in med din båt skall den vara så ren och fräsch som det bara är möjligt, både in och utvändigt (man äter ju med ögonen!). Om båten behöver rekond eller andra åtgärder så kan vi erbjuda det till mycket förmåliga priser.  Vi går sedan igenom båten tillsammans för att kontrollera objektets alla funktioner samt tar en provtur. Avslutningsvis skapar vi ett förmedlingsavtal som vi går igenom och skriver under tillsammans.

  Vi kan även hjälpa till att hämta din båt om så önskas.

 • Steg 4 – Marknadsföring och visning

  Härifrån sköter vi sedan allt! Från att skapa en fin annons och fota upp båten ordentligt till att publicera annonsen på de bästa annonssajterna, Sökbåt, Blocket samt på vår egen hemsida.

  Men framför allt exponeras objektet dagligen för hundratals besökare på våra bryggor. Med de attraktiva läget vi har på vår brygga har potentiella köpare möjlighet att jämföra och hitta en båt som man kanske inte trodde var den båt man skulle välja från första början. Vi visar båten för spekulanter och tar om det är nära ett avslut en provtur.

 • Steg 5 – Försäljning

  Vid en försäljning upprättas ett försäljningsavtal där vi samlar in uppgifter om den köpande kunden och där denne sedan betalar in en handpenning. Båten skall i normala fall slutbetalas och hämtas från vår brygga inom ca 1 vecka. Båten avhämtas och levereras ut efter överenskommelse med köparen, i samband med detta genomför vi en gemensam genomgång av båten och går igenom dess funktioner.

  Slututbetalning till dig som säljare sker inom 10 bankdagar från att båten är levererad. Om din båt inte skulle bli såld eller om du ångrar dig så kostar det ingenting. Vi har inga startavgifter eller andra kostnader.

 • Finansiering och försäkring gör det enklare

  Det är många köpare som önskar hjälp med finansiering av sitt båtköp och man kan endast få ett båtlån med båten satt som säkerhet om man köper av en handlare. Vi erbjuder också alla båtköpare möjligheten att teckna förmånliga försäkringar i Atlantica, Alandia och Svedea vilka tecknas via oss innan båten lämnar bryggan.
  Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor eller funderingar gällande en kommande försäljning.

 • Kontakt

  Jag önskar sälja:

Båtmodell

Beskrivning av båt samt utrustning:

Var vänlig och beskriv så utförligt som möjligt för att vi ska skall kunna göra en utförlig värdering av din båt/båtar.

Namn (fullständigt)

E-post

Telefon


Powered with Custom Code Adder