Sälja båt

Stockholm Marin

Vägen till en lyckad båtförsäljning

Oavsett vad du lämnar och vart det bär av guidar vi tryggt och säkert dig ända fram. Vägen till en riktigt lyckad båtförsäljning börjar hos oss.
Nu när våren äntligen är här, är det högtryck på båtförsäljningen. Det bästa är att påbörja en annonsering på våren innan sjösättningen då efterfrågan är stor. Se till att din båt blir en av de sålda båtarna under -2022. Under säsong har vi öppet 7 dagar i veckan på vår försäljningsbrygga på Bullandö Marina vilket är skärgårdens absolut bästa säljläge och ostkustens största marina! Under våren så visar vi båtarna där de ligger på sina respektive vinterförvaringsplatser.

Vi hjälper dig som vill få mest utav din försäljning genom en process om 5 steg, helt utan startkostnader eller bindningstider.

Z

Steg 1 – Kontakt och faktainsamling

Vi  pratas vid  om den båt som du önskar få hjälp att sälja. Vi samlar in alla fakta om märke, årsmodell, motor, utrustning och ev. förbättringar samt vilket skick du skulle säga att båten är i. Använd gärna formuläret nedan för en första kontakt.

Z

Steg 3 – Kontakt och faktainsamling

Du kommer med båten till vår försäljningsbrygga på Bullandö Marina . Viktigt är att när du kommer in med din båt skall den vara så ren och fräsch som det bara är möjligt, både in och utvändigt (man äter ju med ögonen!). Om båten behöver rekond eller andra åtgärder så kan vi erbjuda det till mycket förmåliga priser.  Vi går sedan igenom båten tillsammans för att kontrollera objektets alla funktioner samt tar en provtur. Avslutningsvis skapar vi ett förmedlingsavtal som vi går igenom och skriver under tillsammans.

Vi kan även hjälpa till att hämta din båt om så önskas.

Z

Steg 5 – Försäljning

Vid en försäljning upprättas ett försäljningsavtal där vi samlar in uppgifter om den köpande kunden och där denne sedan betalar in en handpenning. Båten skall i normala fall slutbetalas och hämtas från vår brygga inom ca 1 vecka. Båten avhämtas och levereras ut efter överenskommelse med köparen, i samband med detta genomför vi en gemensam genomgång av båten och går igenom dess funktioner.

Slututbetalning till dig som säljare sker inom 10 bankdagar från att båten är levererad.

Om din båt inte skulle bli såld eller om du ångrar dig så kostar det ingenting. Vi har inga startavgifter eller andra kostnader.

Z

Steg 2 – Uppgifter från båtägaren

Vi skickar över en utrustningslista (segelbåt) (motorbåt) som du fyller i och returnerar. Vi behöver också ha en kopia på ditt försäkringsbrev och även en kopia på en fångeshandling, som visar att båten är i din ägo. Vi kommer gemensamt fram till en prisbild som är realistisk att få ut på marknaden samt vilken provision vi tar för att sälja din båt.

Z

Steg 4 – Marknadsföring och visning

Härifrån sköter vi sedan allt! Från att skapa en fin annons och fota upp båten ordentligt till att publicera annonsen på de bästa svenska annonssajterna, SökbåtBlocket samt på vår egen hemsida. Vi marknadsför även båten internationella via Scanboat samt DBA.dk vilket är Danmarks motsvarighet till Blocket.

Men framför allt exponeras objektet dagligen för hundratals besökare på våra bryggor. Med de attraktiva läget vi har på vår brygga har potentiella köpare möjlighet att jämföra och hitta en båt som man kanske inte trodde var den båt man skulle välja från första början. Vi visar båten för spekulanter och tar om det är nära ett avslut en provtur.

Finansiering och försäkring gör det enklare

Det är många köpare som önskar hjälp med finansiering av sitt båtköp och man kan endast få ett båtlån med båten satt som säkerhet om man köper av en handlare. Vi erbjuder också alla båtköpare möjligheten att teckna förmånliga försäkringar i Atlantica, Alandia och Svedea vilka tecknas via oss innan båten lämnar bryggan.

Kontakta oss