Sälja båt

Sälja båt2018-11-21T15:10:09+00:00

Funderar du på att sälja din båt? Hör av dig till oss redan idag för att höra vad vi kan erbjuda just dig.

Just nu känns säkert båtsäsongen avlägsen, men vi säljer båtar året om! Under vintertid så visar vi båtarna där dom ligger på sina respektive vinterförvaringar runt om i Stockholm.

Varför välja oss på Stockholm Marin? 2017 sålde vi över 260 båtar, vilket är flest i hela Sverige. Och 2018 ser ut att bli en mycket lyckad säsong med den fina sommaren bakom oss. Under säsong har vi öppet 7 dagar i veckan på våra försäljningsbryggor på Bullandö Marina och Saltsjö Pir vilka är 2 av skärgårdens absolut bästa säljlägen.

Att sälja sin båt skall vara enkelt, tryggt och säkert! Och vi tar hand om allt!

Vi hjälper dig som vill få mest utav din försäljning genom en process om 5 steg, helt utan startkostnader eller bindningstider.

 • Steg 1 – Kontakt och beskrivning

  Vi träffas eller pratar med varandra om den båt som du önskar få hjälp att sälja. Vi samlar in alla fakta om märke, årsmodell, motor, utrustning och ev. förbättringar samt vilket skick du skulle säga att båten är i. Använd gärna formuläret nedan för en första kontakt.

 • Steg 2 – Uppgifter från båtägaren

  Vi skickar över en utrustningslista (segelbåt) (motorbåt) som du fyller i och returnerar. Vi behöver också ha en kopia på ditt försäkringsbrev och även en kopia på en fångeshandling, som visar att båten är i din ägo. Vi kommer gemensamt fram till en prisbild som är realistisk att få ut på marknaden samt vilken provision vi tar för att sälja din båt.

 • Steg 3 – Lämna båten till oss

  Du kommer med båten till vår försäljningsbrygga på Bullandö Marina eller Saltsjö Pir. Viktigt är att när du kommer in med din båt skall den vara så ren och fräsch som det bara är möjligt, både in och utvändigt (man äter ju med ögonen!). Vi går igenom båten tillsammans för att kontrollera objektets alla funktioner samt tar en provtur. Avslutningsvis skapar vi ett förmedlingsavtal som vi går igenom och skriver under tillsammans.

  Vi kan även till att hämta din båt om så önskas.

 • Steg 4 – Marknadsföring och visning

  Härifrån sköter vi sedan allt! Från att skapa en fin annons och fota upp båten ordentligt till att publicera annonsen på de bästa annonssajterna, Sökbåt, Blocket samt på vår hemsida.

  Men framför allt exponeras objektet dagligen för hundratals besökare på våra bryggor. Med de attraktiva lägen vi har på våra bryggor har potentiella köpare möjlighet att jämföra och hitta en båt som man kanske inte trodde var den båt man skulle välja från första början. Vi visar båten för spekulanter och tar om det är nära ett avslut en liten provtur.

 • Steg 5 – Försäljning

  Vid en försäljning upprättas ett försäljningsavtal där vi samlar in uppgifter om den köpande kunden och där denne sedan betalar in en handpenning. Båten skall i normala fall slutbetalas och hämtas från vår brygga inom ca 1 vecka. Båten avhämtas och levereras ut efter överenskommelse med köparen, i samband med detta genomför vi en gemensam genomgång av båten och går igenom dess funktioner.

  Slututbetalning till dig som säljare sker inom 10 bankdagar från att båten är levererad. Om din båt inte skulle bli såld eller om du ångrar dig så kostar det ingenting. Vi har inga startavgifter eller andra kostnader.

 • Finansiering och försäkring gör det enklare

  Det är många köpare som önskar hjälp med finansiering av sitt båtköp och man kan endast få ett båtlån med båten satt som säkerhet om man köper av en handlare. Vi erbjuder också alla båtköpare möjligheten att teckna förmånliga försäkringar i Atlantica och Svedea vilka tecknas via oss innan båten lämnar bryggan.
  Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor eller funderingar gällande en kommande försäljning.

 • Kontakt

  Jag önskar sälja:

Båtmodell

Beskrivning av båt samt utrustning:

Var vänlig och beskriv så utförligt som möjligt för att vi ska skall kunna göra en utförlig värdering av din båt/båtar.

Vilken av våra anläggningar är du intresserad av att sälja via:

Bullandö MarinaSaltsjö Pir

Namn (fullständigt)

E-post

Telefon


Powered with Custom Code Adder